Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem recept


Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem recept.

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem jsou skvělou letní pochoutkou, která spojuje lahodné palačinky s osvěžující zmrzlinou a šťavnatým lesním ovocem. Následuje postup přípravy a tipy, jak tuto sladkost připravit nejlépe.

Ingredience:
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 2 velká vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Zmrzlina dle vaší chuti (vanilková, čokoládová apod.)
- Čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody atd.)
- Med nebo javorový sirup pro dochucení

Recept:
1. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. V jiné míse smíchejte mléko, vejce, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Postupně přilévejte směs mléka do mouky a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
2. Pánev lehce potřete máslem a předehřejte na střední teplotu. Lžící nalijte těsto na pánev a rozetřete do kruhu. Smažte, dokud spodní strana není zlatavě hnědá, pak palačinku otočte a smažte z druhé strany.
3. Hotové palačinky nechte chvíli vychladnout. Poté na každou palačinku dejte kopeček zmrzliny a posypte čerstvým lesním ovocem.
4. Před podáváním můžete přidat med nebo javorový sirup pro sladší chuť.

Tipy:
- Pro extra nadýchané palačinky nechte těsto odpočinout v lednici asi 30 minut před smažením.
- Experimentujte s příchutěmi zmrzliny a typy ovoce, abyste našli svoji oblíbenou kombinaci.
- Pokud chcete zmrzlinové palačinky podávat na speciální příležitost, můžete je ozdobit šlehačkou a posypat čokoládovými hoblinami nebo oříšky pro dokončení prezentace.
- Pro zdravější variantu použijte celozrnnou mouku místo bílé a jako sladidlo zvolte med nebo agávový sirup namísto běžného cukru.

Pamatujte, že klíčem k dokonalým palačinkám je trpělivost a správná teplota pánve. S trochou praxe a kreativity si můžete vychutnat tuto výjimečnou pochoutku přesně podle vašeho gusta.