Zmrzlinová bábovka recept.
Ingredience:
- 2 šálky vanilkové zmrzliny
- 1,5 šálku seberising mouky (pokud nemáte, použijte běžnou mouku a přidejte 2 lžičky prášku do pečiva)
- 1 šálek cukru
- 3 vejce
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1/4 šálku mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180°C a vymažete formu na bábovku máslem nebo olejem. Poté v míse smíchejte vanilkovou zmrzlinu, kterou jste nechali chvilku mimo mrazák, aby trochu změkla, s cukrem, vejci, rozpuštěným máslem, mlékem a vanilkovým extraktem. Postupně přidávejte mouku (a případně prášek do pečiva) a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud špejle zasunutá do středu bábovky nevyjde čistá. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout v formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pokud máte rádi kousky čokolády ve své bábovce, můžete do těsta přidat šálek nasekané čokolády nebo čokoládových kapek.
- Tento recept můžete snadno přizpůsobit různými příchutěmi zmrzliny. Experimentujte s čokoládovou, jahodovou nebo třeba karamelovou zmrzlinou pro různé varianty chuti.
- Pro extra lesk a chuť můžete hotovou bábovku polité čokoládovou nebo vanilkovou polevou.
- Aby byla bábovka vláčnější, doporučuje se použít plnotučnou zmrzlinu.