Žloutkové věnečky recept


Žloutkové věnečky recept.

Pro přípravu žloutkových věnečků budete potřebovat následující ingredience:

- 4 žloutky
- 200 g cukru moučka
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva

Recept:
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Přidejte vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a dále šlehejte, dokud směs nepobělá a nezvětší svůj objem.
3. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva.
4. K žloutkové směsi přidejte změklé máslo a postupně přisypávejte mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promíchejte do hladkého těsta.
5. Těsto přemístěte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou nebo kulatou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte malé věnečky.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 8 až 10 minut nebo dokud věnečky nebudou zlatavé.
7. Po upečení nechte věnečky chladnout na mřížce.

Tipy pro dokonalé žloutkové věnečky:
- Při šlehání žloutků s cukrem si dejte záležet na tom, abyste do směsi dostali dostatek vzduchu. To zajistí, že věnečky budou lehké a nadýchané.
- Při přidávání mouky do směsi postupujte opatrně a směs řádně ale jemně promíchejte, aby těsto neztratilo na vzdušnosti.
- Pokud chcete, aby byly vaše věnečky ještě zajímavější, můžete do těsta přidat citronovou nebo pomerančovou kůru pro obohacení chuti.
- Po upečení můžete věnečky pocukrovat moučkovým cukrem nebo je polévat čokoládovou polevou pro sladší variantu.

Tento jednoduchý a tradiční recept na žloutkové věnečky je skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji. Užijte si jejich přípravu a hlavně chuť!