Zlatá rybka slaná recept


Zlatá rybka slaná recept.

Recept na Zlatou rybku slanou

Ingredience:
půl kilogramu filetů z ryby dle výběru
200 gramů hrubé mořské soli
půl litru vody
100 ml bílého vinného octa
2 lžíce cukru
celý pepř
bobkový list
citron

Recept:
Nejprve připravte nálev. V hrnci smíchejte vodu, sůl, ocet, cukr, několik zrn celého pepře a bobkový list. Směs přiveďte k varu a vařte asi 5 minut. Poté nechte nálev vychladnout.

Filety ryb umyjte a osušte. V případě potřeby je můžete ještě trochu očistit od kůže a zbavit kostí.

V chladném nálevu nechte rybí filety marinovat přes noc v lednici. Ryba by měla být úplně ponořená v nálevu.

Druhý den filety vyjměte z nálevu a osušte papírovými ručníky. Následně je můžete podávat. K rybě se hodí čerstvý chléb a plátky citronu pro zvýraznění chuti.

Tipy:
Zkuste rybu po marinování jemně osmažit na olivovém oleji pro křupavější kůrčičku.
Pokud máte raději méně slané, nálev nechte působit kratší dobu.
Vybrané bylinky jako třeba kopr nebo petržel dodají rybě svěží aroma.