Živáňská v alobalu recept


Živáňská v alobalu recept.
Živáňská v alobalu je tradiční české jídlo, které se obvykle připravuje z hovězího masa, cibule a papriky. Ingredience pro přípravu tohoto pokrmu zahrnují hovězí plec nebo jiné měkké hovězí maso, cibuli, červenou papriku, rajčata, slaninu, česnek, majoránku, sůl a pepř.
Recept na přípravu živáňské v alobalu začíná nakrájením masa na menší kousky, které se osolí a opepří. Na pánvi se osmahne nakrájená slanina, přidá se nadrobno nakrájená cibule a česnek a smaží se dozlatova. Poté se přidají kousky masa a krátce se opečou. Nakonec se přidají papriky a rajčata nakrájená na kousky a vše se dusí do změknutí.
Připravenou směs pak rozdělíme na kousky alobalu, zabalíme a umístíme na gril nebo do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na přibližně 40 minut.
Jako tip můžete k jídlu podávat brambory nebo čerstvý chléb. Tento pokrm je také vynikající s kyselou okurkou nebo čerstvým salátem jako doplněk.