Žemlovka z vánočky recept


Žemlovka z vánočky recept.

Ingredience pro žemlovku z vánočky zahrnují vánočku kterou můžete použít i mírně oschlou jablka podle chuti rozinky které můžete předem namočit v rumu nebo pomerančové šťávě mléko cukr vanilkový cukr vejce a skořici nebo jiné koření podle chuti.

Recept na žemlovku z vánočky začíná tím že vánočku nakrájíte na plátky. Jablka oloupejte vykrojte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky. Vejce rozmíchejte s mlékem cukrem a vanilkovým cukrem. V zapékací míse střídavě vrstvíte plátky vánočky a jablka. Mezi vrstvy můžete posypat rozinkami a trochou skořice. Celou žemlovku zalejte směsí z vajec a mléka. Nechte chvíli odstát aby se vánočka nasákla. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut nebo dokud povrch nezhnědne a žemlovka nezačne bublat.

Tipy pro dokonalou žemlovku z vánočky můžete přidat kromě skořice i zázvor nebo hřebíček pro výraznější vánoční příchuť. Pokud máte rádi sladší můžete přidat více cukru nebo pokapat hotovou žemlovku medem nebo javorovým sirupem. Žemlovka chutná skvěle s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.