Zeleninový vývar s rybou recept


Zeleninový vývar s rybou recept.

Zeleninový vývar s rybou je lehké a zdravé jídlo, které osloví především milovníky ryb a čerstvé zeleniny. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a rychlá. Níže naleznete potřebné ingredience, postup přípravy a pár užitečných tipů.

- Ingredience

- 500 g filetů bílé ryby (např. treska, tilápie)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 mrkve
- 1 středně velká cibule
- 2 stonky celeru
- 1 malá pórek
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky pro ozdobu (např. petrželka nebo kopřiva)

- Recept

1. Nejprve si připravte zeleninu. Mrkve, cibuli a celer nakrájejte na malé kousky. Pórek nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
2. V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli, celer, mrkve a pórek. Osolte a opepřete podle chuti. Restujte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
3. Přidejte česnek a restujte další minutu.
4. Zalijte zeleninu zeleninovým vývarem a nechte pomalu vařit na mírném ohni.
5. Mezitím si připravte rybu. Filety opláchněte pod studenou vodou, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
6. Jakmile je zelenina v hrnci měkká, přidejte do vývaru kousky ryby a vařte dalších 5-10 minut, dokud ryba není uvařená.
7. Hotový vývar s rybou ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
8. Podávejte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

- Tipy

- Pro intenzivnější chuť můžete do vývaru přidat kousek kořenové zeleniny, jako je pastinák nebo petrželový kořen.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do vývaru pár kapek chilli omáčky nebo trochu čerstvého zázvoru.
- Toto jídlo je skvělé s kouskem dobrého chleba nebo jako lehká večeře. Pokud hledáte vydatnější variantu, můžete do vývaru přidat těstoviny nebo rýži.