Zeleninový talíř recept


Zeleninový talíř recept.

Ingredience:
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 malá cuketa
- 1 malý lilek
- 10 cherry rajčátek
- 1 malá brokolice
- 2 mrkve
- 1/2 šálku olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka, bazalka)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
2. Papriky, cuketu a lilek nakrájejte na středně velké kousky. Mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Brokolici rozdělte na menší růžičky. Cherry rajčátka nechte celá.
3. V misce smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
4. Zeleninu vložte do velké pekáčové mísy a rovnoměrně ji pokapejte ochuceným olejem. Dobře promíchejte, aby se zelenina pokryla olejem a kořením.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a lehce se nezkaramelizuje. Občas promíchejte.
6. Hotový zeleninový talíř vyjměte z trouby a nechte chvilku vychladnout.

Tipy:
- Zeleninu můžete variabilně měnit podle sezóny nebo osobních preferencí.
- Tento zeleninový talíř je skvělý jak k hlavnímu jídlu, tak i jako lehká večeře nebo příloha.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do olejové směsi trochu chilli vloček.
- Zeleninový talíř můžete podávat s dipem na bázi jogurtu nebo tahini pro ještě lepší chuťový zážitek.
- Pro zvýraznění chuti můžete zeleninu před podáváním posypat čerstvými bylinkami nebo kousky fety.