Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony recept


Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony recept.
Ingredience:

2 kuřecí prsa
1 balíček salátové směsi
1 červená paprika
1 malá okurka
10 cherry rajčátek
1 malá červená cibule
50 g parmazánu
100 g staršího bílého pečiva
olivový olej
sůl
čerstvě mletý černý pepř
balsamico ocet nebo citronová šťáva pro dresink
česnek
bylinky jako bazalka nebo oregano

Recept:
Začněte přípravou krutonů. Bílé pečivo nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte nakrájený česnek a kostičky pečiva. Opečte je dozlatova a dochuťte solí, pepřem a sušenými bylinkami. Odstavte a nechte vychladnout.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a můžete přidat trochu bylinek. Grilujte na středně silném ohni z každé strany 6-7 minut, dokud nebudou prsa zcela propečená. Nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na proužky.
Salátovou směs vložte do velké mísy. Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli, na kousky nakrájenou papriku, na plátky nakrájenou okurku a rozpůlená cherry rajčátka.
Připravte si jednoduchý dresink z olivového oleje, balsamico octa nebo citronové šťávy, soli a pepře. Vše promíchejte a přelijte přes salát.
Přidejte kuřecí proužky a krutony na salát a na závěr posypte strouhaným parmazánem.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžete kuřecí prsa marinovat v oleji, citronové šťávě a bylinkách alespoň 30 minut před grilováním.
Pokud máte raději pikantnější variantu, můžete do dresinku přidat trochu dijonské hořčice nebo chilli.
Salát bude nejchutnější, pokud krutony přidáte bezprostředně před podáváním, aby zůstaly křupavé.