Zeleninový pangas recept


Zeleninový pangas recept.

Ingredience pro zeleninový pangas:

filety z pangase - asi 4 kusy
rajčata - 2 střední
paprika - 1 kus
cibule - 1 střední
česnek - 2 stroužky
olivový olej
sůl
pepř
čerstvé bylinky například petržel nebo bazalka

Recept na přípravu zeleninového pangase:

Začněte předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia. Mezitím si připravte zeleninu. Rajčata nakrájejte na plátky, papriku na proužky, cibuli na tenké plátky a česnek nasekejte nadrobno. Vezměte pekáč a na dno rozetřete trochu olivového oleje. Na olej rovnoměrně rozložte plátky cibule a na ně položte filety z pangase. Osolte a opepřete dle chuti. Na filety rozmístěte plátky rajčat a proužky papriky. Celé to posypte nasekaným česnekem a bylinkami. Nakonec pokapejte trochu olivového oleje.

Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud ryba není uvařená a zelenina měkká.

Tipy pro dokonalý zeleninový pangas:

Pokud máte rádi pikantnější jídlo, můžete přidat trochu chilli papričky nebo kapku chilli omáčky na rybu před pečením.
Pro ještě aromatickější chutě můžete rybu marinovat v olivovém oleji, citronové šťávě, soli, pepři a bylinkách asi 30 minut před pečením.
Podávejte s rýží nebo lehkým salátem pro vyvážený jídelníček.