Zeleninová polévka zdravě a chutně recept.
Ingredience na zeleninovou polévku:
mrkev 2 ks
brambory 2 ks
cibule 1 ks
cuketa 1 ks
petržel 1 svazek
celer 1 ks
sůl podle chuti
pepř podle chuti
voda 1,5 l
olivový olej 2 lžíce
Recept:
Nejprve si připrav všechny ingredience. Mrkev, brambory, cuketu a celer očisti a nakrájej na malé kousky. Cibuli oloupej a nakrájej na drobno. Ve velkém hrnci rozehřej olivový olej a přidej cibuli. Restuj, dokud cibule nezměkne a nezačne být průhledná. Poté přidej ostatní nakrájenou zeleninu, promíchej a restuj ještě asi 5 minut. Zalij vodou, přidej sůl a pepř a vař na mírném ohni do změknutí zeleniny, asi 20 minut.
Tipy:
Chcete-li polévku zahustit, můžeš přidat lžíci dvě celozrnné mouky a zamíchat do polévky před přidáním vody. Pro intenzivnější chuť můžeš přidat čerstvé bylinky jako je bazalka nebo tymián přibližně 5 minut před dokončením vaření. Pro ještě zdravější variantu můžeš použít vývar místo vody.