Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy recept


Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy recept.

Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 250g brambor
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100g ředkvičkových listů
- sůl a pepř dle chuti

Recept:

1. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Mrkve, petržel a brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky.
2. V hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli s česnekem. Restujte, dokud cibule nezezlátne.
3. Přidejte mrkve, petržel a brambory. Vše promíchejte a restujte ještě asi 2 minuty.
4. Nalijte zeleninový vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte pomalu vařit, dokud nejsou všechny zeleniny měkké. To obvykle trvá asi 20 minut.
5. Mezitím ředkvičkové listy očistěte a nasekejte.
6. Jakmile je zelenina měkká, přidejte do hrnce ředkvičkové listy a vařte ještě 5 minut, dokud nezměknou.
7. Polévku dochuťte solí a pepřem.
8. Polévku podávejte teplou. Můžete ji ještě dozdobit nasekanými bylinkami nebo kapkou olivového oleje.

Tipy:
- Pokud máte rádi krémovější polévky, můžete část polévky rozmixovat ponorným mixérem přímo v hrnci nebo si odložit část zeleniny, rozmixovat zbytek polévky a pak přidat zeleninu zpět.
- Pro zvýraznění chuti můžete přidat k polévce trochu citronové šťávy nebo kůry.
- Ředkvičkové listy přidávejte do polévky opravdu až na závěr, aby si zachovaly svou výraznou chuť a křehkost.
- Pokud máte doma ředkvičky, neváhejte je použít i jako chutnou ozdobu polévky.