Zeleninová pánev recept


Zeleninová pánev recept.

Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cuketa, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 g čerstvých šampiňonů, nakrájených
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička červené papriky

Recept:
1. Na velkou pánev nebo wok dejte olivový olej a rozehřejte na středně vysokém ohni.
2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte dozlatova.
3. Přidejte mrkve a smažte asi 2 minuty, než trochu změknou.
4. Následně přidávejte postupně cuketu, papriky a šampiňony, každou zeleninu smažte 1-2 minuty před přidáním další.
5. Ochutnejte solí, čerstvě mletým černým pepřem, přidejte tymián, oregano a červenou papriku. Dobře promíchejte.
6. Smažte vše dohromady, dokud zelenina není na křupavo měkká, asi 5-7 minut.
7. Podávejte ihned.

Tipy:
- Pro extra chuť můžete přidat lžíci sojové omáčky nebo balsamico octa při posledním zahřívání.
- Tento recept je velmi flexibilní, můžete přidat nebo ubrat zeleninu dle dostupnosti nebo vaší chuti. Skvěle se hodí i brokolice, lilek nebo cukety.
- Pokud preferujete zeleninu více křupavou, smažte ji kratší dobu. Pokud máte raději měkčí, nechte ji na pánvi déle.
- Tento pokrm je skvělý jako příloha k masu nebo jako lehký hlavní chod, podávejte s quinoou, rýží nebo jinými obilovinami pro kompletní jídlo.
- Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete na konec přidat hrst čerstvých bylinek jako je petržel nebo bazalka.