Zelené špagety recept.
Ingredience pro zelené špagety:
- těstoviny špagety
- 150 g listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 100 ml smetany na vaření
- 50 g parmazánu
- olivový olej
- sůl a pepř
Recept:
1. Uvařte špagety podle návodu na obalu v osolené vodě.
2. Mezitím si připravte špenátovou omáčku. Na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli až dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a krátce osmahněte, aby se uvolnila jeho chuť.
3. Přidejte čerstvý špenát a restujte, dokud nezavadne. Poté směs přendejte do mixéru, přidejte smetanu a rozmixujte na hladkou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
4. Hotovou omáčku vraťte zpět na pánev, přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte. Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
5. Uvařené špagety scedíte a přidejte do pánve s omáčkou. Promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela po těstovinách.
Tipy:
- Pro zvýraznění chuti můžete do omáčky přidat trochu čerstvého citronového džusu.
- Pokud máte rádi pikantní, můžete přidat špetku chilli vloček.
- K tomuto jídlu se výborně hodí bílé sušené víno.