Zelená rajčata recept


Zelená rajčata recept.

Recept na pečená zelená rajčata

Ingredience:
- 4 středně velká zelená rajčata, nakrájená na plátky tlusté asi 1 cm
- 1 šálek bílé mouky
- 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
- 1 šálek strouhanky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- Olej na smažení

Postup:
1. V prvním talíři si připravte mouku, ve druhém rozšlehaná vejce a ve třetím smíchejte strouhanku se solí, pepřem a česnekovým práškem.
2. Každý plátek rajčata obalte nejprve v mouce, pak ponořte do vajec a nakonec obalte ve směsi strouhanky.
3. Na pánvi rozehřejte dostatek oleje pro smažení. Olej by měl být dost horký, aby plátky rajčat ihned po vložení začaly sýtě praskat.
4. Smažte rajčata po obou stranách dozlatova, což obvykle trvá 2-3 minuty na každé straně.
5. Hotová rajčata vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce, aby se odstranil přebytečný olej.

Tipy:
- Pro křupavější obal můžete do strouhanky přidat trochu nastrouhaného parmezánu.
- Pokud dáváte přednost zdravější variantě, můžete rajčata péct v troubě na pečicím papíře při 200 stupních Celsia asi 20 minut, dokud nejsou křupavá.
- Jako dip k pečeným rajčatům se skvěle hodí domácí remuláda nebo jemný jogurtový dip s bylinkami.

Tento recept na pečená zelená rajčata je skvělým způsobem, jak využít nezralá rajčata. Je to lahůdka, která se hodí jako příloha, lehký oběd či večeře, nebo jako originální snack k podívání na oblíbený film.