Želé z jablek a ananasu recept


Želé z jablek a ananasu recept.

Ingredience:
- 1 kg jablek
- 1 konzerva ananasových kousků
- 500 g cukru
- 1 balíček želírovacího cukru 2:1
- 250 ml vody
- šťáva z jednoho citronu

Recept:
Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Ananasy sceďte a případně také nakrájejte na menší kousky, pokud jsou příliš velké. V hrnci smíchejte připravená jablka, ananasy, vodu a citronovou šťávu. Směs vařte na mírném ohni, dokud jablka nezměknou. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem na hladkou kaši.

Přidejte cukr a želírovací cukr do kaše a důkladně zamíchejte. Směs přiveďte k varu a vařte asi 3 až 4 minuty, neustále míchajte. Hotové želé odstavte z ohně a ihned plňte do předem sterilizovaných sklenic. Sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

Tipy:
Pro jemnější chuť můžete jablka a ananasy před vařením povařit s vanilkovým cukrem nebo přidat skořici. Pokud máte rádi pikantnější varianty, zkuste do želé přidat malé množství chilli papričky. Chcete-li získat intenzivnější ananasovou chuť, můžete použít čerstvý ananas místo konzervovaného. Nezapomeňte, že želé musí být rychle zavařeno do sklenic po dovaření, aby se zabránilo kontaminaci a zajištěna dlouhá trvanlivost.