Zdravé műsli s jablky a jogurtem recept


Zdravé műsli s jablky a jogurtem recept.

Ingredience:

- 200g ovesných vloček
- 2 velká jablka
- 500ml řeckého jogurtu nebo jiného hustého jogurtu
- 50g vlašských ořechů
- 2 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 1 banán (volitelné)
- 50g sušených brusinek nebo rozinek

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Ovesné vločky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, posypte špetkou soli a skořicí a pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nejsou zlatavé. Během pečení jednou promíchejte.

2. Mezitím si připravte jablka. Omyjte je, odstraňte jádřinec a nakrájejte na malé kousky nebo nastrouhejte. Pokud máte rádi sladší, můžete jablka lehce osladit medem a přidat další skořici.

3. Vlašské ořechy nasekejte na menší kousky a na sucho je opražte na pánvi, dokud lehce nezhnědnou.

4. V míse smíchejte pečené ovesné vločky, jablka, opražené ořechy, sušené brusinky nebo rozinky a banán nakrájený na kolečka, pokud jej používáte.

5. Směs servírujte do misek a přelijte řeckým jogurtem. Na vrch můžete přidat lžíci medu a trochu skořice pro extra chuť.

Tipy:

- Pro veganskou verzi použijte rostlinný jogurt a místo medu sirup z agáve nebo jiné sladidlo podle chuti.
- Můžete přidat další druhy ořechů nebo semínek, jako jsou slunečnicová nebo dýňová semínka, pro zvýšení nutriční hodnoty.
- Pro extra crunch přidejte do musli pár lžic nasekaných mandlí nebo pekanových ořechů.
- Musli si můžete připravit dopředu a uschovat v uzavřené nádobě v chladu, aby bylo ráno připraveno jen k servírování.
- Experimentujte s ovocem podle sezóny – místo jablek můžete zkusit hrušky, broskve nebo směs lesního ovoce.