Zdravá rybičková pomazánka recept


Zdravá rybičková pomazánka recept.

- Ingredience
- 150 g měkkého tvarohu
- 1 plechovka rybiček v oleji (sardinky, šproty apod.), cca 120 g
- 1 malá cibule
- 2 lžíce jemně nasekané pažitky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička hořčice
- Špetka soli
- Mletý černý pepř dle chuti

- Recept
1. Ve vhodné míse dobře promíchejte měkký tvaroh s hořčicí, citronovou šťávou, špetkou soli a mletým černým pepřem. Směs by měla být hladká.
2. Rybičky sceďte z oleje a pomocí vidličky je rozmačkejte na menší kousky. Pokud máte raději hladší konzistenci, můžete rybičky ještě více rozdrtit.
3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi jemné kousky. Pažitku nasekejte.
4. Do tvarohové směsi přidejte rozmačkané rybičky, nasekanou cibuli a pažitku. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní pomazánku.
5. Chutě se mohou propojit, pokud pomazánku na chvíli uložíte do lednice, nejlépe na hodinu.

- Tipy
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete přidat trochu chilli papričky nebo několik kapek tabaska.
- Tato pomazánka je vynikající na čerstvém chlebu nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám.
- Pokud si chcete pomazánku užít jako lehký oběd, podávejte ji s listovými saláty.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do pomazánky přidat nasekané kapary nebo olivy.
- Rybičkovou pomazánku můžete připravit i s jinými druhy ryb v oleji, experimentujte podle vlastní chuti.

Doufám, že si přípravu této zdravé rybičkové pomazánky užijete a bude chutnat vám i vašim blízkým.