Zázvorová žebírka na cibuli recept.
Ingredience:
1 kg žebírek
2 velké cibule
4 stroužky česneku
5 cm čerstvého zázvoru
100 ml sójové omáčky
50 ml medu
2 lžíce oleje
sůl a pepř podle chuti
Recept:
Nejprve si připravte marinádu. Oloupejte a nastrouhejte zázvor, česnek a cibuli. V míse smíchejte sójovou omáčku, med, olej, zázvor, česnek a cibuli. Žebírka omyjte, osušte a vložte do marinády. Nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc v chladničce. Po marinování žebírka vyjměte a marinádu si nechte. Žebírka osolte a opepřete. Rozehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Žebírka vložte do pekáče a pečte přibližně 1 hodinu. Během pečení žebírka několikrát potírejte zbylou marinádou. Po upečení nechte žebírka chvíli odpočinout a pak podávejte.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžete žebírka nechat marinovat déle. Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte do marinády trochu chilli papričky. Žebírka můžete podávat s rýží nebo bramborami a čerstvou zeleninou.