Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu recept


Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu recept.

- Ingredience:
- 1 kg jablek
- 200 g cukru (může být i méně dle chuti)
- 1 lžička mleté skořice
- šťáva z 1/2 citronu

- Recept:
1. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
2. V hrnci smíchejte nastrouhaná jablka s cukrem, skořicí a citronovou šťávou.
3. Směs pomalu zahřívejte na mírném ohni. Občas promíchejte, aby se jablka nespálila. Vařte, dokud jablka nezměknou a tekutina se trochu nevyvaří, obvykle to trvá asi 15-20 minut.
4. Hotovou směs nechte vychladnout, než ji použijete do štrůdlu.

- Tipy:
- Pokud máte rádi kousky ovoce ve štrůdlu, jablka můžete nastrouhat hruběji nebo část jablek nakrájet na malé kousky, místo aby byla všechna nastrouhaná.
- Pro ještě bohatší chuť můžete přidat do směsi hrst rozinek nebo nakrájených ořechů.
- Ujistěte se, že směs je dostatečně vychladlá, než ji rozprostřete na těsto. Teplá náplň by mohla těsto příliš změkčit.
- Pokud preferujete méně sladkou náplň, můžete snížit množství cukru. Místo toho můžete přidat více citronové šťávy pro vyvážení chuti.
- Tuto náplň můžete také použít pro přípravu jablečných koláčů nebo jako doplněk k jablečným palačinkám.