Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou recept.
Ingredience potřebné pro přípravu zapečených těstovin se slaninou a smetanou zahrnují těstoviny, nejlépe penne nebo fusilli, slaninu, smetanu na vaření, cibuli, česnek, sýr na posypání, například mozzarella nebo parmezán, olej, sůl a pepř.
Recept na přípravu jídla začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, ale nechte je o něco méně uvařené, než je uvedeno, protože se budou ještě zapékat. Mezitím na pánvi na troše oleje osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte nadrobno nakrájený česnek a osmahněte dozlatova. Přidejte nakrájenou slaninu a restujte, dokud není křupavá.
Smetanu nalijte do mísy a přimíchejte sůl, pepř a trochu strouhaného sýra. Vše dobře promíchejte. K uvařeným těstovinám přidejte směs smetany, osmaženou slaninu s cibulí a česnekem a vše pečlivě promíchejte. Tuto směs přesuňte do zapékací mísy, posypte vrstvou sýra a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dozlatova.
Mezi tipy pro toto jídlo patří použití kvalitní kouřené slaniny pro intenzivnější chuť. Také můžete přidat trochu muškátového oříšku do smetanové směsi pro jemnější nuanci chuti. Pro ještě bohatší chuť můžete přidat několik lžic bílého vína do směsi při smažení cibule a česneku.