Zapečené rybí filety recept.
Ingredience:
- 4 rybí filety (například pangasius, tilapie)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 hrnek cherry rajčátek, rozpůlených
- 1 malá cuketa, nakrájená na tenké plátky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1/2 hrnku čerstvého petrželového listu, nasekaného
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Rybí filety omyjte a osušte papírovými utěrkami. Položte je do velké zapékací mísy vyložené pečicím papírem.
2. Ve malé misce smíchejte olivový olej, šťávu z poloviny citronu, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Touto směsí potřete rybí filety z obou stran.
3. Na filety rozložte plátky cukety, plátky červené cibule a cherry rajčátka. Posypeme nasekanou petrželí a strouhaným parmezánem.
4. Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut, nebo dokud ryba není upečená a zelenina měkká.
5. Před podáváním rybu pokapejte zbytkem citronové šťávy.
Tipy:
- Pro extra chutné zapečené rybí filety můžete přidat do směsi olivového oleje a citronové šťávy trochu sušeného oregana nebo bazalky.
- Pokud máte rádi trochu pikantnosti, přidejte do zeleninové směsi pár plátků čerstvého chilli.
- Rybu můžete podávat s rýží, pečenými bramborami nebo jednoduše s čerstvým pečivem pro dokonalé vychutnání šťavnatých šťáv.
- Pokud máte zbylou zeleninu, neváhejte ji použít. Zapečené rybí filety jsou skvělou příležitostí, jak zužitkovat to, co máte doma.