Zapečené papriky s pokličkou recept


Zapečené papriky s pokličkou recept.

Ingredience:
- 4 velké červené papriky
- 300 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 šálek vařené rýže
- 100 g strouhaného sýra (mozzarella, gouda nebo cheddar)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 400 ml rajčatového protlaku
- Čerstvé bylinky na ozdobu (petrželka, bazalka)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Papriky umyjte, ořízněte horní část, abyste vytvořili pokličku, a vyjměte semena a bílé části zevnitř.
3. Na pánvi na středně silném ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a mleté maso, osolte, opepřete a smažte, dokud maso není plně uvařené.
4. Do směsi s masem přidejte vařenou rýži, sladkou papriku a polovinu rajčatového protlaku. Dobře promíchejte a nechte chvíli na mírném ohni, aby se chutě spojily.
5. Naplňte papriky připravenou směsí a poklaďte je jejich vlastními "pokličkami".
6. V pekáči rozprostřete zbytek rajčatového protlaku a umístěte do něj naplněné papriky.
7. Papriky pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Pět minut před koncem pečení papriky posypte strouhaným sýrem a nechte jej rozpustit.
8. Po upečení nechte papriky chvíli odpočinout a pak je podávejte posypané čerstvými bylinkami.

Tipy:
- Pro vegetariánskou variantu můžete mleté maso nahradit směsí vařených čoček a nakrájených hub.
- Přidáním trochy chilli papričky do náplně můžete dodat paprikám pikantnější chuť.
- Pokud máte rádi sýr, můžete do náplně přidat i nějaké kousky feta sýra pro bohatší chuť.
- Zbylou rajčatovou omáčku můžete podávat vedle paprik jako doplněk.