Zapečené palačinky s masem a zeleninou recept


Zapečené palačinky s masem a zeleninou recept.

Ingredience:

- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- špetka soli
- 200 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 200 g rajčatového protlaku
- 100 g strouhaného sýra
- olivový olej
- čerstvé bylinky (podle chuti)
- sůl a pepř

Recept:

1. V míse smíchejte mouku, vejce, mléko a špetku soli, dokud nevznikne hladké těsto pro palačinky. Nechte těsto odpočinout asi 15 minut.

2. Na pánvi na troše oleje osmažte na tenké placky těsto, dokud nebudou z obou stran zlatavé. Hotové palačinky odložte stranou.

3. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.

4. Na troše olivového oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte mleté maso a smažte, dokud není maso hotové. Ochutnejte solí a pepřem.

5. Nakrájejte papriku a mrkev na malé kousky a přidejte k masu. Smažte několik minut, poté přilijte rajčatový protlak. Promíchejte a vařte dalších 5 minut. Přidejte nakonec čerstvé bylinky a promíchejte.

6. Vezměte si zapékací misku a na dno rozložte vrstvu palačinek. Na ně rozprostřete polovinu masové směsi a poté posypte částí strouhaného sýra. Opakujte vrstvení a zakončete vrstvou palačinek a sýrem.

7. Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud sýr nezezlátne a nezačne bublat.

Tipy:

- Pro pestřejší chuť můžete do masové směsi přidat i jinou zeleninu podle chuti, například cuketu nebo špenát.
- Experimentujte s různými druhy sýrů pro rozdílné chuťové varianty. Dobře funguje mozzarella, gouda nebo dokonce sýr s modrou plísní pro silnější chuť.
- Pokud chcete ušetřit čas, můžete použít i hotové palačinky z obchodu, ale domácí mají vždy lepší chuť.
- Při podávání můžete palačinky ozdobit čerstvými bylinkami pro krásnější prezentaci a osvěžující chuť.