Žampiony ve slaninovém kabátku recept.
Ingredience:
- žampiony, střední velikost
- plátky slaniny
- sůl a pepř podle chuti
- česnek (volitelně)
- olivový olej
Recept:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Očistěte žampiony a odstraňte jejich nožičky.
3. Pokud používáte, můžete dovnitř žampionů vložit trochu nasekaného česneku.
4. Obtočte každý žampion jedním plátkem slaniny. Pokud je slanina klouzavá, můžete ji zafixovat pomocí párátku.
5. Žampiony položte na plech vyložený pečicím papírem.
6. Pokapejte žampiony trochou olivového oleje a lehce osolte a opepřete.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, nebo dokud slanina nezíská zlatohnědou barvu a křupavost.
Tipy:
- Pro extra křupavost můžete žampiony po obalení ve slanině ještě obalit v strouhance.
- Jako dip k žampionům ve slanině se hodí smetanový dip s bylinkami nebo česneková majonéza.
- Tento recept je skvělý jako předkrm nebo jako součást party menu.