Žampionový chlebíček recept


Žampionový chlebíček recept.

Ingredience pro žampionový chlebíček:
- 250 g žampionů
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 4 plátky chleba, ideálně celozrnného nebo kváskového
- 50 g másla
- čerstvé bylinky na ozdobu, například petržel nebo pažitka

Recept na přípravu žampionového chlebíčku:
1. Nejprve si připravíme žampiony. Ty očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm začneme restovat nakrájenou cibuli, dokud nezměkne a nezačne se zlato hnědit. Poté přidáme česnek a restujeme další minutu.
3. K cibuli a česneku přidáme nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a směs restujeme na středním ohni, dokud veškerá voda, kterou žampiony pustí, nevypaří a žampiony nezačnou získávat zlatavou barvu.
4. Mezitím si připravíme chleb. Plátky chleba potřeme máslom a opečeme na pánvi nebo v toustovači, dokud nejsou křupavé.
5. Opečené plátky chleba poklademe směsí žampionů a na vrch posypeme čerstvě nasekanými bylinkami.

Tipy pro dokonalý žampionový chlebíček:
- Pro intenzivnější chuť můžete do směsi přidat trochu smetany nebo zakysané smetany a nechat ji chvilku povařit.
- Experimentujte s druhy chleba. Každý typ chleba dodá pokrmu trochu jinou chuť a texturu.
- Pokud máte rádi sýr, můžete chlebíček před podáváním posypat strouhaným sýrem a zapečt v troubě, dokud sýr nerozteče.
- Pro veganskou verzi pokrmu použijte veganské máslo nebo olej místo másla a zkontrolujte, že chléb neobsahuje žádné živočišné produkty.