Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky recept.
Chcete-li připravit vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky podle receptu od babičky, budete potřebovat následující ingredience: hladká mouka, čerstvé droždí, mléko, vejce, sůl a petrželovou nať.
Začněte tím, že si připravíte kvásek. Do misky rozdrobte čerstvé droždí a přidejte lžičku cukru a trochu teplého mléka. Přidejte dvě lžíce mouky a dobře promíchejte. Nechte na teplém místě asi 15 minut kynout.
Mezitím si do větší mísy prosijte hladkou mouku a přidejte špetku soli. Do kynutého kvásku přidejte žloutek, trochu teplého mléka a vše dobře promíchejte. Tuto směs pak vmíchejte do mouky a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat ještě trochu mléka. Těsto by mělo být měkké a pružné.
Než začnete tvarovat knedlíčky, nechte těsto asi 30 minut kynout pod utěrkou na teplém místě. Po vykynutí z těsta odebírejte malé kousky a tvarujte je do malých kuliček. Pokud máte rádi, můžete do každého knedlíčku přidat trochu nadrobno nakrájené petrželové natě, která knedlíčkům dodá hezkou chuť a vůni.
K nedlíčky pak vhoďte do vroucí polévky a vařte asi 5-10 minut, podle velikosti knedlíčků. Po uvaření by měly být knedlíčky měkké a nadýchané.
Tip: Správné kynutí těsta je klíčem k úspěchu. Ujistěte se, že vaše těsto má dostatek tepla a není na průvanu, aby krásně vykynulo. Dále, přidáním petrželky dodáte knedlíčkům nejen barvu, ale i svěžest. Dobrou chuť!