Vynikající Cookies recept.
Pokud hledáte recept na vynikající cookies, jste na správném místě! Tyto cookies jsou měkké uvnitř s lehce křupavými okraji, přesně tak, jak to máme nejraději. Výsledná chuť a textura jsou úžasné.
**Ingredience:**
- 225g nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
- 150g granulovaného cukru
- 220g hnědého cukru
- 2 lžičky čisté vanilkové esence
- 2 velká vejce
- 360g hladké mouky
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 1/2 lžičky soli
- 200g čokoládových kousků nebo čipsů
**Postup:**
1. Předehřejte troubu na 180°C a vyložte plech na pečení pečicím papírem.
2. V velké míse smíchejte změklé máslo, granulovaný cukr a hnědý cukr dohladka. Přidejte vanilkovou esenci a vejce, dobře promíchejte po každém přidaném vejci.
3. V jiné míse smíchejte mouku, sodu bikarbonu a sůl. Postupně přidávejte suchou směs do mokré směsi a míchejte, dokud se ingredience nespojí.
4. Nakonec vmíchejte čokoládové kousky.
5. Pomocí lžíce nebo zmrzlinového naběrače vytvářejte na plechu kopečky těsta. Nechte mezi cookies dostatek místa, protože během pečení trochu naběhnou.
6. Pečte 10-12 minut nebo dokud nebudou cookies zlatavě hnědé s lehce křupavými okraji. Uprostřed by měly zůstat měkké.
7. Po vyjmutí z trouby nechte cookies chvíli odpočívat na plechu, pak je přeneste na mřížku k úplnému vychladnutí.
**Tipy pro dokonalé cookies:**
- Použijte kvalitní ingredience, zvláště čokoládu, protože to silně ovlivní konečnou chuť.
- Nechte máslo změknout na pokojovou teplotu přirozeně; mikrovlnná trouba může způsobit, že bude příliš měkké.
- Nepečte cookies příliš dlouho, aby zůstaly uvnitř měkké.
- Pro ještě více chuti můžete přidat lžíci melasy nebo zaměnit část hladké mouky za celozrnnou mouku.
- Experimentujte s přídavkem ořechů, sušeného ovoce nebo různých druhů čokolády pro rozmanité varianty.
Doufám, že tento recept na vynikající cookies vám přinese radost a spoustu skvělých chutí!