Výborné pečené plněné papriky recept.
Ingredience:
- 4 velké červené papriky
- 300 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo směs)
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g vařené rýže
- 1 vejce
- 50 g strouhaného sýra (mozarella nebo gouda)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sladké papriky
- Sůl a černý pepř dle chuti
- 400 ml rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana nebo bazalky
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Papriky rozpulte na polovinu a odstraňte semínka a blány.
3. Na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nezezlátne.
4. Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a směs smažte, dokud maso nebude plně uvařené.
5. Do směsi s masem vmíchejte vařenou rýži, sladkou papriku a vejce. Dobře promíchejte.
6. Papriky naplňte připravenou směsí a umístěte je do pekáče.
7. Rajčatový protlak ochuťte solí, pepřem a sušenými bylinkami a rozprostřete ho přes plněné papriky.
8. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut.
9. Pět minut před koncem pečení posypte papriky strouhaným sýrem a dopečte do zlatova.
Tipy:
- Pro vegetariánskou variantu můžete mleté maso nahradit směsí čočky a mrkve.
- Přidání trochy chilli do masové směsi dodá paprikám pikantní chuť.
- Pro extra šťavnaté papriky přidejte do pekáče pár lžic vody nebo vývaru.
- Aby se papriky pekly rovnoměrně, vybírejte papriky podobné velikosti.
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo lehkým salátem pro kompletní jídlo.