Výborná tvarohová pomazánka recept.
- Ingredience
- 250 g tvarohu (může být měkký nebo ve vaničce)
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 ml mléka nebo zakysané smetany
- sůl podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- bylinky podle chuti (např. petrželka, pažitka)
- Recept
1. Tvaroh vložte do středně velké mísy. Pokud používáte tvaroh z krabičky a je příliš tuhý, přidejte trochu mléka nebo zakysané smetany, aby byl krémovější.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno je nakrájejte. Cibuli můžete předem zpěnit na olivovém oleji pro jemnější chuť, ale není to nutné.
3. Přidejte cibuli a česnek k tvarohu. Dobře promíchejte.
4. Ochutíme solí, černým pepřem, sladkou paprikou a nakonec přidáme nasekané bylinky. Vše opět dobře promíchejte.
5. Pomazánku nechte v chladu odležet alespoň hodinu, aby se chutě spojily. Podávejte chlazené.
- Tipy
- Pro pikantnější variantu můžete přidat trochu chilli papričky nebo pár kapek tabaska.
- Tvarohovou pomazánku můžete podávat na čerstvém pečivu, jako jsou bagety, toastový chléb nebo na krekrech.
- Pro lehkou verzi pomazánky použijte tvaroh s nižším obsahem tuku a místo plnotučného mléka nebo smetany použijte jejich nízkotučné varianty.
- Můžete do pomazánky přidat i jiné ingredience podle vašeho výběru, například na drobno nakrájenou papriku, kousky vařeného vejce, nebo nastrouhaný sýr pro bohatší chuť.
- Pokud máte rádi křupavou texturu, můžete do pomazánky vmíchat na drobno nasekané ořechy nebo semínka.