Vrstvený masový bochník recept


Vrstvený masový bochník recept.

Vrstvený masový bochník je výtečné a syté jídlo, které můžete podávat jako hlavní chod. Příprava vyžaduje trochu více práce, ale výsledek stojí za to. Zde je postup a několik tipů, jak tento bochník připravit.

Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 vejce
- 100 g strouhanky
- 100 ml mléka
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 150 g plátků šunky
- 200 g nastrouhaného tvrdého sýra (cheddar nebo gouda)
- malá hrst čerstvé petrželky, nasekané

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte mleté hovězí a vepřové maso s cibulí, česnekem, vejci, strouhankou a mlékem. Přidejte worcesterskou omáčku a dostatečně osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte jednolitou směs.
3. Na pečicí papír rozprostřete polovinu masové směsi a vytvořte obdélníkový plát.
4. Na maso rovnoměrně rozložte plátky šunky, posypte nastrouhaným sýrem a petrželkou.
5. Přikryjte zbylou polovinou masové směsi a pomocí pečicího papíru utvořte pevný bochník.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 15 minut. Maso by mělo být dobře propečené a šťavnaté.
7. Nechte bochník před krájením odpočinout asi 10 minut.

Tipy:
- Pro zvýšení šťavnatosti můžete do masové směsi přidat trochu nakrájených sušených rajčat nebo oliv.
- Pokud chcete bochník pikantnější, přidejte do masové směsi trochu chilli nebo pálivé papriky.
- Bochník můžete podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen tak s kouskem chleba.

Vrstvený masový bochník je ideální jídlo pro rodinné obědy nebo večeře, kdy chcete něco výjimečného a chutného.