Vrstvená bábovka s tvarohem recept


Vrstvená bábovka s tvarohem recept.

**Ingredience:**

**Pro těsto:**
- 250 g měkkého tuku (např. máslo)
- 250 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- 500 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 4 lžíce kakaa
- 3 lžíce mléka

**Pro tvarohovou náplň:**
- 500 g tvarohu (ve vaničce)
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru

**Recept:**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, dobře promíchejte.
2. V jiné misce promícháme mouku s práškem do pečiva. Suchou směs postupně začleňujeme do máslové směsi. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné části přidejte kakao a mléko, dobře promíchejte.
3. Ve vedlejší misce smíchejte všechny ingredience pro tvarohovou náplň do hladka.
4. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Vkládejte těsto a tvarohovou náplň vrstveně. Začněte a skončete s vrstvou těsta.
5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 60 minut. Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

**Tipy:**

- Při vkládání těsta a náplně do formy můžete použít lžíci nebo naběračku, abyste jednotlivé vrstvy rozložili rovnoměrně.
- Pro ještě jemnější tvarohovou náplň můžete použít místo běžného tvarohu krémový tvaroh.
- Aby byla bábovka vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci zakysané smetany.
- Po upečení a vychladnutí můžete bábovku pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou pro atraktivnější vzhled a chuť.
- Pokud máte formu s nepřilnavým povrchem, použití tuku a mouky pro vysypání formy může být volitelné, ale pro jistotu doporučujeme formu vždy lehce připravit.