Voňavé bramboráčky recept


Voňavé bramboráčky recept.

Ingredience:
1 kg brambor
2 stroužky česneku
1 cibule
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
sůl
kmín
majoránka
olej na smažení

Recept:
Brambory oloupejte, nastrouhejte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. V míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, česnek, vejce, mouku a ochuťte solí, kmínem a majoránkou. Směs dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící kladete hromádky těsta na rozpálený olej a rozplácněte je na placky. Smažte z obou stran dozlatova. Hotové bramboráčky odkládejte na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

Tipy:
1. Před smažením si můžete těsto nechat chvíli odpočinout, aby se chutě slučovaly.
2. Pro pikantnější variantu přidejte do těsta trochu mleté papriky nebo chilli.
3. S bramboráčky výborně chutná kysaná smetana nebo čerstvý jogurt.
4. Pokud máte rádi křupavé bramboráky, přidejte do směsi více mouky, aby byly těsto tužší.