Voňavá bábovka se sojovým sukem recept


Voňavá bábovka se sojovým sukem recept.

**Ingredience:**
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 100 ml sojového mléka
- 100 ml rostlinného oleje
- 3 lžíce sojového jogurtu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 100 g sojového suku

**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku tukem a vysypte moukou.
2. V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte sojové mléko, rostlinný olej, sojový jogurt, cukr a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
4. Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí do mokrých a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
5. Nakonec vmíchejte sojový suke.
6. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená (ověřte špejlí).
7. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

**Tipy:**
- Pro zvýraznění chuti můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo citronovou kůru.
- Pokud nemáte sojový jogurt, můžete použít jiný rostlinný jogurt, například kokosový.
- Bábovku můžete ozdobit polevou z práškového cukru smíchaného s trochou sojového mléka nebo posypat cukrem moučka.
- Pokud chcete dosáhnout vláčnější textury, můžete přidat více sojového jogurtu.
- Ujistěte se, že všechny ingredience jsou v pokojové teplotě, aby se těsto lépe spojilo.