Vláčný perník s jablky recept


Vláčný perník s jablky recept.

- Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 1 balíček perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 2 velká jablka
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 lžíce medu

- Recept
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte máslem a vysypte moukou formu na pečení.
2. V míse smíchejte mouku, cukr, perníkové koření a jedlou sodu.
3. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nastrouhejte je. Jablka přidejte do suché směsi.
4. V jiné míse smíchejte vejce, olej, mléko a med. Dobře promíchejte.
5. Tekutou směs přilijte k suchým ingrediencím a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Perník je hotový, když do něj zapíchnete špejli a vyjde suchá.
7. Nechte perník vychladnout před podáváním.

- Tipy
- Pro extra vláčnost perníku přidejte do těsta lžíci jablečného octa.
- Můžete přidat i hrst rozinek nebo ořechů pro větší chuťovou rozmanitost.
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť, zvyšte množství perníkového koření nebo přidejte špetku mletého zázvoru či hřebíčku.
- Perník chutná ještě lépe druhý den, když se chutě dobře propojí.