Vláčný bramborový hřbet recept.
Ingredience na vláčný bramborový hřbet:
mouka
brambory
vejce
sůl
máslo
mléko
Recept:
Nejprve si připravíme brambory, které oloupeme a uvaříme v osolené vodě dokud nejsou měkké Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout Poté brambory rozmačkáme, přidáme trochu másla a mléka a vypracujeme hladkou bramborovou kaši Do kaše přidáme vejce, mouku a sůl a vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily Těsto rozdělíme na menší části a z každé vyformujeme dlouhý váleček Ty pak na pomoučněné ploše rozválíme do plátu a upečeme na suché pánvi z obou stran dokud nejsou zlatavé.
Tipy pro dokonalý bramborový hřbet:
Použijte na brambory různé druhy mouky, aby byl hřbet pevnější nebo naopak jemnější podle vaší chuti
Na pánvi můžete použít trochu oleje nebo sádla pro křupavější kůrčičku
Bramborový hřbet je vynikající s různými omáčkami nebo jako příloha k masu
Můžete do těsta přidat bylinky nebo koření pro aromatickější chuť
Pokud máte rádi syrovou variantu, přidejte do těsta nastrouhaný sýr.