Višňový koláč s čokoládou recept


Višňový koláč s čokoládou recept.

Ingredience pro višňový koláč s čokoládou:
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g tmavé čokolády
- 350 g vykostěných višní (mohou být i z kompotu)
- špetka soli

Recept na višňový koláč s čokoládou:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. V míse utřete máslo s cukrem do hladka.
3. Postupně přidávejte vejce, po každém dobře promíchejte.
4. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
5. Směs s moukou postupně za stálého míchání přidávejte do másové směsi, dokud není vše dobře spojené.
6. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a společně s višněmi vmíchejte do těsta.
7. Vymažte formu na pečení máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozetřete do formy.
8. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut, nebo dokud není koláč propečený (ostrý nůž nebo špejle vložená do středu koláče by měla vyjít suchá).
9. Nechte koláč vychladnout v formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalý višňový koláč s čokoládou:

- Pokud používáte višně z kompotu, nezapomeňte je před přidáním do těsta dobře okapat, aby těsto nebylo příliš mokré.
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť můžete použít kombinaci tmavé a mléčné čokolády.
- Koláč můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.
- Pokud chcete, aby byl koláč dekorativnější, můžete před pečením navrch posypat hrstí mandlových plátků nebo cukru pro krásně křupavou kůrčičku.
- Ujistěte se, že máte všechny ingredience v pokojové teplotě, než začnete s přípravou těsta. To zaručuje rovnoměrné smíchání a lepší výsledek pečení.