Vinná klobása v bramboráku recept


Vinná klobása v bramboráku recept.

Ingredience:

Pro bramboráky:
- 500 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- majoránka
- pepř
- olej na smažení

Pro vinnou klobásu:
- 4 vinné klobásy
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 100 ml červeného vína
- sůl
- pepř

Recept:

1. Začneme přípravou bramboráků. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vše důkladně promícháme.

2. Na pánvi rozpálíme olej a lžící klademe směs na pánví. Bramboráky tvarujeme do požadované velikosti a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky odkládáme na papírový ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk.

3. Pro přípravu vinných klobás na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme klobásy, krátce je z obou stran opečeme, poté podlijeme červeným vínem a dusíme do měkka. Během dušení klobásy podle potřeby opepříme a osolíme.

4. Hotové klobásy podáváme s bramboráky.

Tipy:

- Pro pikantnější chuť můžete do těsta na bramboráky přidat nastrouhaný křen nebo trochu chilli.
- Bramboráky můžete obohatit přidáním nastrouhaného sýra do těsta, což jim dodá na šťavnatosti.
- Vinnou klobásu lze variabilně připravovat s bílým či červeným vínem podle osobní preference. Výběr vína může výrazně ovlivnit konečnou chuť pokrmu.
- Pokud máte rádi bylinky, můžete do dušícího vína přidat čerstvý tymián nebo rozmarýn pro zvýraznění chuti.
- Pro lehkou variantu bramboráků je možné je péct v troubě na pečicím papíru místo smažení na oleji.