Vinná klobása s vejmrdou recept


Vinná klobása s vejmrdou recept.

Vinná klobása s vejmrdou je tradiční české jídlo, které kombinuje intenzivní chuť klobásy s aromatickou vejmrdou, což je druh zelí. Tento recept je jednoduchý na přípravu a je skvělým výběrem pro rychlý oběd nebo večeři.

Ingredience
500 g vinné klobásy
500 g vejmrdy
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžíce mouky
250 ml vody
sůl a pepř podle chuti

Recept
Nejprve si připravíme všechny ingredience. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Vejmrdou omyjeme a pokud je potřeba, odstraníme vnější poškozené listy a nakrájíme ji na menší kusy.

V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli s česnekem. Osmažíme dozlatova. Poté přidáme vejmrdou a mírně osolíme. Restujeme, dokud vejmrd není mírně měkký.

Mezitím si připravíme klobásu. Vinné klobásy nakrájíme na menší kousky a přidáme je k zelí. Společně vše restujeme několik minut.

Posypeme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud není klobása plně uvařená a zelí měkké. Během vaření případně dochutíme solí a pepřem.

Tipy
Pokud máte rádi pikantnější verzi, můžete přidat trochu mleté papriky nebo čerstvé chilli.
Pro zahuštění omáčky můžete použít smetanu nebo zakysanou smetanu, přidáte ji na konec vaření.
Podávejte s chlebem nebo bramborami, které dobře doplní chuť klobásy a zelí.

Tento jednoduchý a rychlý recept na vinnou klobásu s vejmrdou může být skvělou večeří pro celou rodinu.