Vinná bábovka recept


Vinná bábovka recept.

Vinná bábovka je oblíbený český dezert, který vyniká svou jednoduchostí a skvělou chutí. Níže naleznete informace o tom, jak tento dezert připravit.

- Ingredience
- 250 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml bílého vína
- 100 g strouhaných ořechů (volitelně)
- moučkový cukr na posypání

- Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vymažte a vysypte formu na bábovku.
2. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně míchejte.
3. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Postupně přidávejte suchou směs do směsi s vejci, střídavě s bílým vínem. Pokud používáte ořechy, přidejte je do těsta.
4. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 40-50 minut, nebo dokud nebude bábovka pevná na dotek.
5. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
6. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

- Tipy
- Pro intenzivnější chuť můžete použít místo bílého vína suché sherry nebo jiné aromatické víno.
- Přidání ořechů do těsta dodá bábovce zajímavou texturu a chuť, ale je to zcela volitelné.
- Bábovku můžete také polité čokoládovou polevou nebo posypat kousky ovoce pro pestřejší variantu.
- Aby byla bábovka vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci jogurtu nebo kysané smetany.

Dobrou chuť!