Viktorčiny muffiny recept.
Viktorčiny muffiny jsou perfektní sladkostí, která potěší na každé oslavě nebo jen tak k odpolední kávě. Recept je navíc jednoduchý, takže se do pečení může pustit úplně každý.
- Ingredience
- 250 gramů hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 2 velká vejce
- 100 gramů třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml rostlinného oleje
- 200 ml mléka
- 150 gramů čerstvých nebo mražených borůvek
- Recept
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky.
2. V jedné míse smíchejte společně mouku, prášek do pečiva a sodu bikarbonu.
3. V další míse důkladně promíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud směs nezhustne a nezesvětlá.
4. Postupně přilévejte olej a mléko, stále míchejte.
5. Suchou směs postupně vmíchávejte do vlhké, dokud nevznikne hladké těsto.
6. Nakonec opatrně vmíchejte borůvky.
7. Těsto rozdělte do připravených formiček, naplňte je zhruba do dvou třetin.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou muffiny zlatavé a na dotek pružné.
9. Nechte muffiny chvilku vychladnout ve formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
- Tipy
- Pokud používáte mražené borůvky, nechte je do poslední chvíle v mrazáku a přidejte je rovnou zmražené do těsta. Tím se minimalizuje "obarvení" těsta.
- Pro extra chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Muffiny jsou nejlepší čerstvé, ale dobře se i zmrazují. Stačí je zabalit do potravinářské fólie a uložit v mrazáku. Před podáváním je pak nechte na pokojové teplotě rozmrazit, nebo je na chvíli vložte do mikrovlnné trouby.
S těmito jednoduchými kroky a tipy se vám Viktorčiny muffiny určitě povedou a stane se z nich vaše oblíbená pochoutka.