Makrela smažená recept


Makrela smažená recept.

Ingredience:
- 4 makrely, vykuchané a očištěné
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- Olej na smažení
- Citronové čtvrtky pro podávání

Recept:
1. V míse smíchejte mouku, papriku, sůl a černý pepř.
2. Makrely omyjte a osušte. Každou makrelu celou obalte ve směsi mouky a koření.
3. Ve velké pánvi zahřejte dostatek oleje na středně silném ohni. Olej by měl pokrýt dno pánve tak, aby ryby mohly být dobře opečené ze všech stran.
4. Opečte makrely po obou stranách dozlatova, každou stranu asi 4-5 minut, v závislosti na tloušťce ryb. Smažte v několika várkách, abyste nepřeplnili pánev a ryby se dobře opekly.
5. Hotové makrely nechte okapat na papírových utěrkách, aby se zbavily přebytečného oleje.
6. Podávejte horké, ozdobené čtvrtkami citronu.

Tipy:
- Před smažením se ujistěte, že ryby jsou dokonale osušené, aby se během smažení nestříkalo.
- Pro extra křupavou kůrku můžete přidat do směsi mouky a koření trochu kukuřičného škrobu.
- Smaženou makrelu podávejte s čerstvým salátem nebo vařenými bramborami pro kompletní jídlo.
- Nezapomeňte, že čerstvost ryb je klíčová, proto vybírejte ryby pečlivě a dávejte přednost těm, které jsou co nejčerstvější.