Vepřové řízky s mozzarellou recept.
Ingredience:
- 4 vepřové řízky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 100 g mozzarelly
- 2 rajčata
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Recept:
Začneme přípravou vepřových řízků. Řízky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a řízky na něm z obou stran krátce opečeme, dokud nezískají zlatavou barvu. Během pečení řízky posypeme nasekaným česnekem a oreganem pro větší chuť.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a rajčata na tenké kolečka. Když jsou řízky opečené, přendáme je do zapékací mísy a na každý řízek položíme nejprve plátky rajčat a na ně plátky mozzarelly.
Předehřejeme troubu na 180°C a zapékané řízky vložíme do trouby. Pečeme přibližně 10-15 minut, nebo dokud mozzarella nepovolí a nezačne se lehce zlato hnědit.
Tipy:
1. Před pečením můžete řízky marinovat v olivovém oleji s česnekem a bylinkami pro ještě intenzivnější chuť.
2. Pro pikantnější variantu můžete přidat na řízky ještě trochu chilli vloček nebo papriky.
3. K tomuto jídlu skvěle pasuje lehký salát nebo grilovaná zelenina. Můžete také podávat s vaší oblíbenou přílohou, ideálně s čerstvým pečivem nebo pečenými bramborami.
4. Pokud máte raději křupavější povrch mozzarelly, můžete poslední 2-3 minuty pečení zapnout gril v troubě a sledovat, dokud sýr nezačne být krásně zlatavý a bublinkovat.
Toto jednoduché a rychlé jídlo potěší každého milovníka italské kuchyně a je skvělým způsobem, jak oživit klasické vepřové řízky.