Krkovička s dušenou kedlubnou recept.
Krkovička s dušenou kedlubnou je lahodným jídlem, které potěší milovníky masitých pokrmů s bohatou přílohou. Pro přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující ingredience:
Pro krkovičku:
- 500 g vepřové krkovičky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 2 lžíce oleje
Pro dušenou kedlubnu:
- 1 velká kedlubna
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 100 ml zeleninového vývaru
Recept:
1. Krkovičku očistěte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Poté ji osolte, opepřete, přidejte mletou papriku a dobře promíchejte. Nechte chvíli odstát.
2. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Následně přidejte na plátky nakrájený česnek a opečte krátce společně.
3. Maso přemístěte do pekáče nebo hlubší pánve, přikryjte a nechte na mírném ohni dusit do měkka. Podle potřeby můžete přidat trochu vody.
4. Mezitím na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova.
5. Přidejte nastrouhanou mrkev a kedlubnu nakrájenou na kousky, osolte, opepřete a přidejte kmín. Vše promíchejte a na mírném ohni dusíme.
6. Po chvíli přilijte zeleninový vývar a dále dusíme, dokud zelenina nezměkne.
7. Podávejte krkovičku spolu s dušenou kedlubnou.
Tipy:
- Místo zeleninového vývaru můžete použít také vývar masový pro intenzivnější chuť.
- Krkovičku před dušením můžete také nechat marinovat přes noc v marinádě z oleje, česneku, papriky, soli a pepře pro ještě lepší chuť.
- Kedlubnu můžete před dušením lehce osmahnout na pánvi pro zvýraznění chuti.
- Pokud máte rádi bylinky, můžete do dušené kedlubny přidat čerstvý tymián nebo majoránku.