Banánové bábovičky s ananasem recept


Banánové bábovičky s ananasem recept.

Ingredience pro banánové bábovičky s ananasem zahrnují 2 zralé banány, 200 g ananasu (může být čerstvý nebo z konzervy), 150 g mouky, 100 g cukru, 50 ml rostlinného oleje, 2 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku vanilkového extraktu a špetku soli.

Recept na přípravu banánových báboviček s ananasem je následující:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse rozmačkejte banány na kaši. Přidejte nakrájený ananas a promíchejte.
3. Ve druhé míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
4. Ve třetí míse rozšlehejte vejce s olejem a vanilkovým extraktem.
5. Přidejte směs s vejci k rozmačkaným banánům s ananasem a dobře promíchejte.
6. Nakonec přidejte suché ingredience a míchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře spojeny.
7. Rozdělte těsto do připravených formiček na bábovičky.
8. Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut nebo dokud vrch nezhnědne a testovací špejle nevyjde čistá.
9. Nechejte bábovičky chvíli vychladnout v formičkách, poté je vyklopte na mřížku a nechejte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalé banánové bábovičky s ananasem:

- Používejte opravdu zralé banány pro maximální sladkost a vlhkost.
- Pokud máte rádi kousky ovoce ve svých bábovičkách, můžete ananas nakrájet hruběji.
- Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu před začátkem pečení, což zaručí rovnoměrnější směs.
- Pro extra šťavnaté bábovičky můžete přidat do těsta lžíci ananasového džusu.
- Bábovičky můžete ozdobit glazurou z práškového cukru smíchaného s trochou ananasového džusu pro sladší chuť a atraktivní vzhled.
- Pokud nemáte formičky na bábovičky, můžete použít mini muffinovou formu, ale upravte čas pečení.