Kaše čokoládová recept


Kaše čokoládová recept.

Ingredience:
- 200 ml mléka (může být i rostlinné mléko)
- 50 g ovesných vloček
- 1-2 lžíce kakaa (podle chuti)
- 2 lžičky medu nebo jiného sladidla
- Špetka soli
- Nasekané ořechy nebo ovoce pro ozdobení

Recept:
1. V malém hrnci přiveďte mléko k varu.
2. Přidejte ovesné vločky a na mírném ohni vařte asi 5 minut, dokud vločky nezměknou a směs se nezačne zhoušťovat.
3. Do kaše vmíchejte kakao, med (nebo jiné sladidlo) a špetku soli. Dobře promíchejte, aby byla kaše rovnoměrně ochucená.
4. Pokud je kaše příliš hustá, můžete přidat trochu více mléka, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
5. Kaši podávejte teplou, ozdobenou nasekanými ořechy nebo čerstvým ovocem.

Tipy:
- Pokud máte rádi intenzivnější čokoládovou chuť, můžete přidat kakaové boby nebo čokoládové kousky.
- Pro veganskou variantu použijte rostlinné mléko a místo medu sirup z agáve nebo jiné veganské sladidlo.
- Můžete experimentovat s přidáním různých příchutí, jako je vanilka, skořice nebo kokos.
- Kaši můžete také připravit v mikrovlnné troubě. Stačí všechny ingredience smíchat v míse vhodné do mikrovlnky a vařit na vysokém výkonu 2-3 minuty, mezitím jednou promíchat.