Kynuté knedlíky s rebarborou recept


Kynuté knedlíky s rebarborou recept.

- Ingredience

- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 balení sušeného droždí (7g)
- 50 g cukru
- 1 vejce
- Špetka soli
- 400 g rebarbory
- 50 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce cukru na posypání rebarbory
- Moučkový cukr na posypání hotových knedlíků

- Recept

1. V míse smíchejte hladkou mouku, sušené droždí, cukr a špetku soli.
2. Přilijte vlažné mléko a přidejte vejce. Vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přilít trochu mléka.
3. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Mezitím si očistěte rebarboru a nakrájejte ji na kousky dlouhé asi 2 cm. Posypte ji dvěma lžícemi cukru a nechte chvíli odstát.
5. Po vykynutí těsto rozdělte na 8 stejných částí. Každou část vyválejte na placku, do středu dejte hrst rebarbory a těsto pečlivě zabalte tak, aby rebarbora byla uvnitř.
6. Knedlíky položte na pomoučený plech, přikryjte a nechte ještě asi 15 minut kynout.
7. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, opatrně vložte knedlíky a vařte 15-20 minut, podle velikosti.
8. Po uvaření knedlíky vyjměte pomocí děrované lžíce, nechte okapat a potřete rozpuštěným máslem.
9. Hotové knedlíky posypte moučkovým cukrem a podávejte.

- Tipy

- Pokud máte raději sladší knedlíky, můžete přidat do těsta více cukru.
- Pro ještě jemnější těsto můžete použít polovinu hladké a polovinu polohrubé mouky.
- Rebarboru můžete před použitím nakrájet na menší kousky a promíchat s trochou vanilkového cukru pro zajímavější chuť.
- Pokud máte raději hladký povrch knedlíků, můžete je před vařením obalit v hrubé mouce.
- Knedlíky jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je také uskladnit v lednici a před podáváním je opět zahřát na páře nebo v mikrovlnné troubě.