Piškotová bábovka recept.
Ingredience pro piškotovou bábovku:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou nebo poklaďte pečicím papírem.
2. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej a vodu a důkladně promíchejte.
3. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Poté suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do tekuté směsi.
4. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Pečení ověřte špejlí, která by měla vyjít čistá, pokud je bábovka hotová.
5. Po upečení nechte bábovku chvilku vychladnout ve formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro aromatickější variantu můžete do těsta přidat citronovou nebo pomerančovou kůru.
- Lze přidat i kakao, podělte těsto na dvě části a do jedné části vmíchejte 2-3 lžíce kakaa pro mramorový efekt.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do těsta vmíchat kousky čerstvého ovoce, jako jsou jablka nebo hrušky, nebo použít sušené ovoce či ořechy.
- Pro zvýraznění chuti můžete po upečení bábovku potřít čokoládovou polevou nebo jednoduše posypat moučkovým cukrem.