Buchta alá medovník recept


Buchta alá medovník recept.

Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 3 lžíce medu
- 2 vejce
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička sody bikarbony
- 1 lžička mletého skořicového prášku
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru

Máslový krém:
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce medu

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva, sodu bikarbonu, skořici, hřebíček a zázvor.
2. V jiné míse smíchejte mléko, cukr, olej, vejce a med. Pořádně promíchejte, dokud nebude směs hladká.
3. Postupně přidávejte suchou směs do mokré a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Vlijte těsto do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 35-40 minut, nebo dokud špejle vložená do středu buchty nevyjde čistá.
6. Nechejte buchtu vychladnout, než ji vyklopíte z formy.

Máslový krém:
1. Maslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a medem, dokud směs nebude hladká a nadýchaná.
2. Máslový krém rozmělněte na vrch vychladlé buchty.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť medu můžete přidat více medu do těsta, ale pozor na to, aby těsto nebylo příliš tekuté.
- Pokud chcete buchtu udělat více vláčnou, přidejte do těsta lžíci zakysané smetany.
- Pro dekoraci můžete použít i rozpuštěnou čokoládu nebo posypat buchtu mletými ořechy pro přidanou texturu a chuť.
- Buchtu můžete podávat s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou pro ještě lepší chuťový zážitek.