Kokosky ze Salka recept


Kokosky ze Salka recept.

Ingredience:

- 200 g Salka (slazené kondenzované mléko)
- 200 g kokosové mouky
- 2 bílky
- špetka soli

Recept:

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů C. Plech vyložte pečicím papírem.
2. V míse smíchejte Salko a kokosovou mouku. Důkladně promíchejte.
3. V jiné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
4. Do směsi s Salkem a kokosem opatrně vmíchejte sníh z bílků. Použijte stěrku a směs míchejte jemně, abyste sníh z bílků nepoškodili.
5. Pomocí dvou lžic nebo cukrářského sáčku vytvářejte malé hromádky směsi na připravený plech. Nechte mezi nimi dostatek místa, protože kokosky při pečení mohou mírně expandovat.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 10-15 minut, nebo dokud kokosky nezačnou zlato-hnědnout na vrcholu.
7. Po upečení nechte kokosky chvíli na plechu odpočinout, poté je přeneste na mřížku, aby zcela vychladly.

Tipy:

- Při smíchání sněhu do kokosové směsi buďte velmi opatrní. Pokud sníh z bílků příliš promícháte, kokosky budou po upečení tvrdé.
- Pro zářivější barvu můžete přidat do směsi pár kapek potravinářského barviva.
- Pro extra čokoládovou verzi můžete hotové kokosky na jedné straně ponořit do rozpuštěné čokolády a nechat ztuhnout.
- Kokosky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.